Felteszek neked pár kérdést, és kérlek, válaszolj rá! Szoktál énekelni? Ha nem, akkor miért nem? Mi vagy ki akadályoz abban, hogy énekelj? Gyerekként énekeltél? Milyen voltál gyereknek? Milyen vagy most? Ahhoz, hogy elérd ugyanazt a felszabadult, boldog állapotot, mit kellene tenned most?

Énekelni! Akkor énekelj!

Miért? Mert a hangunkkal teremtünk! A beszéd hangnak is teremtő ereje van! A hang a hallószervünk által felfogható, a levegőben mechanikai hullámként terjedő rezgés. Fizikai értelemben a hang egy rugalmas közeg mechanikai rezgése, ami hullámokban tovaterjed. A fülünkbe jutó rezgő levegőrészecskék megrezegtetik a dobhártyánkat, amit az agyunk hangként érzékel. A hangot mint fizikai jelenséget az akusztika, a beszédhangokat a fonetika, a zenei hangokat a zenetudomány tanulmányozza. Minden hangrezgésnek, van egy frekvencia és egy energetikai értéke is.  A hangot nem látjuk, az általa keltett rezgést azonban láthatóvá tehetjük. Hangkeltéshez minden olyan eszköz megfelel, ami rezgésbe hozható, amivel az érintkező levegőrészek szintén rezgésbe tudnak jönni. Ilyen az emberi test is. A kiáramló levegő megrezegteti a hangszalagokat, majd a szájüreg által megformált tér rezonancia terén keresztül haladva áramlik ki a világba, és egészen addig tart, ameddig az energiája tart.  Azonban a fizikai síkon túl is van kapcsolat a hangokkal. A hang forrása az ember esetében maga az emberi test, amit viszont a lélek szólaltat meg a gondolatok segítségével.

Elmondhatjuk, hogy a lélek játszik az emberi testen mint hangszeren a gondolatok által, amihez két nagyon fontos dolog szükségeltetik. Egyrészt az emberi test legyen felhangolva mint tökéletes hangszer, másrészt a lélek tudja azt, hogy hogyan játsszon az emberi testen mint hangszeren. Ha bármelyik a kettő közül valami oknál fogva kibillen, akkor a teremtés is kibillent lesz, amit korrigálni fontos.  Például: Figyeld meg azt az embert, aki elfojtott hangon beszél. Milyen élete van? Valószínűleg valamit nagyon elfojt magában. Nem él meg. A hangja által pedig újra és újra ugyanazt fogja teremteni. Ebben a helyzetben a megoldás, hogy a hangképző gyakorlatok által megszűntetjük a fojtogató, torok szorító érzést. A helyes hangképző tartományba állítjuk a hangjának képzését. Ez pedig ki fog hatni a lelki életére is, finoman feloldónak, átíródnak azok a blokkok, gátak, amelyek a szorongató elfojtást okozták. Ezzel párhuzamosan pedig a lelki oldalon is megvizsgáljuk mi okozta a kibillenést és helyretesszük. Vagyis egy oda-vissza ható munkát végzünk.

Teremts jól!  A helyes frekvencián!

Két módja van az általam alkalmazott technikának.

  1. Kívülről ütköztetem a hangot, rezgést egy másik hanggal, ezáltal lökve fel őt egy magasabb szintre. Ez a lökés valójában egy finom hullám, amely a fizikai és a lelki részére egyaránt hat.
  2. Belülről alakítjuk át közösen, áttranszformálva, átállítva az ő fizikai képző szerveinek működését. Gyakorlatilag ez a hangképzés. Amihez megtanulja a kereteken túli, szabad áramoltatás képességét is.

A lélek a gondolatok által irányított hangokon keresztül nyilvánul meg a fizikai térben.  Ezek a gondolatok értelemszerűen mindig érzelmekkel vannak teli. Ami pedig azért fontos, mert a gondolatok uralta érzelmek/érzelmes gondolatok, és a fókuszálási képesség határozza meg azt, hogyan hozod létre a teremtésedet. Természetesen ha nincs fizikai akadálya.

Vagyis! Teremts jól! Fókuszálj! Fókuszálj a megfelelő gondolatokkal együtt!

Az általam alkalmazott hangképző gyakorlatoknak egy része kifejezetten azt gyakoroltatja, hogyan tudsz a fókuszodba kerülni és lenni. Mert csak akkor tudok helyesen alkalmazni, ha a fókuszodban vagy. A fókuszodba kerülsz, vagyis a jelenedbe. Az itt és mostba. A most hatalma pedig a teremtésem alapja.

Egyfajta világítótoronyként vagy képes irányítani a hangodat, amely teszi a dolgát, ha esik, ha fúj, ha süt a nap. A gondolatok irányításának a képessége ehhez elengedhetetlen, ugyanígy az osztott figyelemmel együtt.

A tudatosság elérése gyakorlás kérdése. Ahogy a helyes hangképzés is. A helyes hangképzéssel fejlesztheted az intuíciódat, mert a tobozmirigyre is hatnak a gyakorlatok. A helyes hangképzés pedig hozzájárul ahhoz, hogy úgy nyilvánulj meg a világban, ahogyan te szeretnél.

Figyeld magadat, a belső hangodat! A szabadság a kereteken túl van! Éld meg a szabadságodat az éneklésben, a kereteken kívüli létezésben az intuíciód által. Az intuitív éneklés által.

Ne kövess csak azért másokat, mert őket sokan követik! Figyelj! Neked mit ad! Vedd ki azt amit a tiéd és haladj tovább!

Pin It on Pinterest