A gyönyörű napsütés hívogat, hogy a teraszon dolgozzam… csak még egy-két levél… egy telefon…. és közben eltelik pár óra, én pedig bent ragadtam a lakásban.

Az agyam csak úgy zakatol. Már egy hete várjuk a stúdió mikrofont, mert készül az új lemez. Mi meg állunk, mert nem érkezett meg. Még… A címe: Colours of Symphony. A szímfónia színei. Az életem színeit juttatja eszembe, ami olyan mint egy szímfónia. Néha szomorú, néha vidám, néha esetlen, olykor pedig erővel teli. A napjaim is ebben a sokszínűségben telnek. Ingázás Budapest és Kecskemét között.

Aztán a gyerekek, akiknek a mosolya, ölelése felér bármilyen közönség tapsviharával. Imádok tanítani. Mert nálam nincs lehetetlen! Áttörni a falakat, kiszabadulni a korlátok közül, repülni szabadon, ez az én világom! Mindezt pedig megmutatni akinek csak lehet! … Nincsenek korlátok, félelmek, csak a szeretet…. és imádok állni a színpadon…. egybefolyni a zenével…. ahogy a hangom betölti a teret…. Ez az én vlágom…. énekelni, EGYben lenni, Istenben lenni!

Ettől másak az óráim is. Nem csupán énekelünk, és nem csupán terápiázunk. Nem szimpla ének óra, és nem csupán terápia. Több annál. A cél, lebontani a falakat, feloldani a gátakat. Mindezt pedig az ének segítségével. Szabadon szárnyalni az ének által! Ha nem győztelek volna még meg, akkor a honlapon pár indokot még felsorolok… 🙂

Közel egy hónapja kaptam a felkérést, írjak cikket az ének terápiáról. De hogyan fogjam meg a megfoghatatlant? Mindössze néhány sornál tartok még. A szeretet frekvenciája. Ez lesz a címe, annyi bizonyos, és a HaNGról szól. “S kezdetben vala az Ige (Hang), s az Ige Istennél vala, s Isten vala az Ige..” János evangéliuma. 1.bekezdés.

Ajánlom figyelmetekbe Golenya Ágnes Purisaca Aranyasszony trilógiáját! Egyik lényeges pontja, a fenti soraimra ad magyarázatot. Átütő erejű.

Április elején tanfolyamot indítunk Kotsy Kriszta EFT terapeuta és szövegíró barátommal, aminek a témája ugyancsak az éneklés körül mozog majd. Heti rendszereséggel dolgozhatunk magunkon, hogy kibontsuk az éneklés és a nyilvános szereplés okozta gátakat, mindezt az improvizatív ének és az EFT(kopogtatásos módszer) előnyeinek kombinálásával. Rézleteket hamarosan olvashattok.

Addig is sok-sok éneklést és boldog napokat kívánok Nektek!

AshartiAndi

Pin It on Pinterest