Szabó Andrea Asharti – Lélekhangoló

Asharti vagyok. Lélekhangoló Intuitív énekművész, terapeuta, énektanár, személyiségfejlesztő tréner, a FreeForm LifeSong Method™ megalkotója és fejlesztője.
Munkámnak két fő vonulata van. Az egyik a művészeti vonal, a másik pedig a terapeuta tanári. Művész médium vagyok. Hogy hol kezdődik az egyik és hol a másik, nem tudom, de talán nem is fontos megkülönböztetni. A színpadi és most már filmzenei pályafutásommal párhuzamosan éneket, énekterápiát is oktatok. Támogatom a hozzám fordulókat, hogy rátaláljanak a saját hangjukra, hogy ezáltal egy teljesebb életet tudjanak élni. Módszerem A FreeForm LifeSong Method™ egy hagyományos alapokon nyugvó, de abszolút nem hagyományos módon megközelítő és felhasználó énektechnikai, hangképző módszer. Kezdetekben Hangolda néven volt ismert. Az évek alatt nagyon sokat fejlődött, fejlődik ma is, ahogyan én is, tapasztalati úton.

Nehéz lenne vitatni, hogy életünk egyik legszebb és legnehezebb dolga az önmegvalósítás. Én ezt az énekben, a hangomon keresztül valósítottam és valósítom meg. Az univerzum szeretetenergiáját közvetítem, hozom le emberileg érzékelhető szintre. Minden ének egyéni, intuitív, a jelenlevő személyek, a tér és az idő függvényében megismételhetetlen. Az emberi lét kifejezhetetlen lényegére hatva összekapcsolja a szíveket egy magasabb, transzcendens szinten. Számomra ez a szó legnemesebb értelmében a szabadság, és a legfőbb öröm, ami a teremtett világban létezhet. Független vallástól, bőrszíntől, nemzetektől, mert arra hat, ami mindezeken túl összekapcsol minden létezőt. Úgy is szokták nevezni, hogy szeretet.

Egy helyről indultunk el valamikor és oda térünk vissza. A félelmeink, különböző blokkjaink feloldásával, tudatunk kiterjesztésével, azáltal, hogy visszakapcsolódunk az egységbe. Ezt mindenki felismerheti és megélheti, ha elég nyitott rá. Innentől kezdve pedig nincs korlát, csak a végtelen. Ennek jegyében járom az utamat és énekelek, hiszen csakis a közös élményben teljesülhet ki csak igazán az emberi lét.

Hitvallásom

Ahogyan énekelsz, ahogy a hangod kiadod, úgy nyilvánulsz meg a világban! Mindannyian a Teremtő részei, gyermekei vagyunk. Azért jöttünk a Földre, hogy tapasztaljunk. Teremtsük a világot társteremtőként olyannak, amilyennek mi szeretnénk, tele fénnyel és szeretettel! Adj hangot a vágyaidnak, az érzéseidnek, gondolataidnak! Váljon ez a világ jobbá és teljesebbé az által, ahogy a Földön élsz és tevékenykedsz!

Gondolataim a Hangról másként

Minthogy mindannyian a Teremtő ((Isten) kinek-kinek a hite szerint) része vagyunk, éppen ezért mi magunk vagyunk a saját világunk társteremtői az Univerzum (Isten) mellett. Belőlünk indul ki, mi vagyunk a Forrás. Másrészről az Univerzum mindig olyan helyzeteket alakít számunkra, amely a fejlődésünk szempontjából a lehető legjobb. A kettő rezonanciájából, összehangolódásából alakul ki végül az életem, a tapasztalatszerzésemhez a színpad. A Lélek, az Énem kiteljesedettebb része a gondolatok által szólaltatja meg a testemet, mint hangszert. Az így létrejött rezonanciában születik, maga a Hang. A Lélek a gondolat által megszólaltatott hangon keresztül manifesztál a fizikai térben folyamatosan. A nem megfelelően felhangolt hangszer(test)  illetőleg ha a Lélek  nem tudja irányítani, helyesen megszólaltatni azt valami oknál fogva, akkor kibillent rezonancia keletkezik, és a teremtés más irányba mozdul, mint a szándék. Éppen ezért kétirányú munkában felhangoljuk a testet, mint hangszert, megtanítjuk a helyes hangképzést. A Léleknek pedig tanítjuk, hogy hogyan játsszon a testen, mint hangszeren a gondolatok által. Hogyan irányítsa őt. A továbbiakban pedig, ahogy emeljük a test frekvenciáját, a helyes hangképzés, a lélekfejlődés által, összhangba kerülünk nem csak a valódi önmagunkkal, hanem az Univerzum felsőbb világaival is. Ezáltal vagyunk képesek kapcsolódni a fenti világokhoz akár, betekintést nyerni azokba, üzeneteket lehozni magunk, mások számára illetőleg belépni és tovább lépni.

A Hangról bővebben a módszerem leírásánál és a blogban találhatsz információkat itt:

FreeForm LifeSong™

FreeForm LifeSong™

A FreeForm LifeSong Method™ bárki által elsajátítható, megtanulható éneklési és hangképzési módszer. A Hangok birodalmába vezet be és segít benne eligazodni, támogatja a keresőt, hogy felfedezze önnön teremtő képességeit a benne lévő tudástár kibontásával.
Gömbölyű Világ - BLOG

Gömbölyű Világ - BLOG

Intuíció, spiritualitás, éneklés, no és filmek – avagy világom, gondolataim szavakba öntött dallamai

Amire a legbüszkébb vagyok az életemben

Bármi is történt velem, mindig volt elég erőm felállni és tovább lépni! Mertem és ma is merem követni az álmaim, amelyek lépésről lépésre valósággá válnak! Tudom milyen érzés szabadon szárnyalni! Legfontosabb feladatom és szolgálatom az emberiség számára, hogy a Hangom és rezgése eljusson a lehető legtöbb Lélekhez a világon, emelve őket ez által egy másik, szeretettel teli síkra. Megtapasztalják a korlátokon túli létezést, a szabad szárnyalást. Fontos számomra, hogy megtanulják a helyes hangképzést, ezáltal a Teremtés tudatosságát is.

Miért válassz engem?

Sok év kihagyás után, 26 évesen egyszer csak ott álltam a zongora mellett az első igazán komoly énektanáromnál. Ugyanis volt egy vágyam, hogy énekelni szeretnék, amin évekig nem tudtam magam túltenni, de esélyt sem láttam rá, hogy valaha én színpadon állhatok. Mindenki azt mondta túl késő, már öreg vagyok, nincsenek megfelelő kapcsolataim. Egy alkalommal azonban egy kung fu mester azt mondta, nekem énekelni kellene, mert ami a számon kijön, az az embereknek jó. Elvitt valakihez, aki ebben megerősített, én pedig álltam ott leforrázva, és felszakadt belőlem az elfojtás. Ott kezdődött az igen hosszú utam, ami még ma is tart. Lépésről-lépésre haladtam, és az elején egyáltalán nem voltam tudatos. Elkövettem minden lehetséges hibát a hangképzés tanulása folyamatában, ugyanakkor a művészeti pályám felépítése kapcsán is. Mégis ezek vittek előre, hiszen mindegyikből rengeteget tanultam.

Nagyon sok ének tanárnál megfordultam. Ha a kezdeti időket is beleszámolom, több mint tíz tanárom volt. Rengeteget tanultam tőlük. Nagyon sokáig attól tartottam, hogyha nem tudok rendszeresen járni, mert nincs időm, nincs pénzem, akkor nem tanulok meg rendesen énekelni. Sok időbe telt, míg rájöttem, hogy ez nem igaz. A kulcs teljesen máshol van. Ma már tudom, hogyan működik a hang, milyen fontos a folyamat során a megértés. Tudom milyen fontos és miért a megfelelő hangképzés, amely a beszédre, az életünkre is kihat. Feltárult előttem az éneklés terápiás hatása, ezen belül kifejezetten az intuitív-improvizációs éneklés hatása.  Felfedeztem mi az a tudatalattiban szunnyadó tudás, ami felszínre tört nálam felnőtt koromban, ami mindenkinek a birtokában van. Ami által kapcsolódni tudunk az égiekhez, és ami visszavezet az Egységbe.

Szakmai életutam, eredményeimből:

2017.
  • A Hangolda program, neve és formája átalakul. Az új név: FreeForm LifeSong Method TM
  • Nőiség háza
2015.
Magyar Művészeti Akadémia- Ég és Föld között –  A spiritualitás és a kortárs művészetek kapcsolata, annak nemzetközi vonatkozásai. – projektvezető, oktató (Szeged)
2014.
Comenius-Grundtvig   HU- 2014-141-002 „Everyone can sing! Intuitiv singing  workshop” – oktató
2012.
  • Grundtvig 2011-1-PL-GRU13-19603 Intuitiv Singing Workshop – Lengyelország résztvevő
  • Leonardo Da vinci Partnership Program 2011-1LVA-LEO04-022131, 2011-1LV1-LEO04-022131 – „Iprovisation – a challenge for professional music aducation” oktató, résztvevő

Színpadi munkák, koncertsorozatok

2016.
  • Blue Waltzer
  • Nyári turné ( Olaszország, Svájc, Ausztria)
2015.
  • Lélekportrék – kortárs perfprmance a változásról
  • Return Of Arkadia – contemporary symphonic oratorioVisszatérés Árkádiába – kortárs szimfonikus oratórium
2013-2014.
Colours Of Symphony – koncertsorozat
2012.
Asharti – koncertsorozat
2011.
FéNYKeReSő – intuitive sound performance koncertsorozat
2010.
Szívem a zongorán | Újjászületés | A zongorista meg a Nő
2008.
Egy nő ezer arca
2007.
Szeretlek
2006.
A lélek hangjai

Amikor találkozol velem

Amikor találkozunk, rád hangolódom. A hangod, hangképzésed számomra térkép, amelyből leolvasom a rendszeredet. Minden ember más és más. Más szinteken mozog, mások a tapasztalatai, élményei, más dolgokat fontos megtanulnia. Amennyiben rám bízod magad, támogatlak abban, hogy magasabb energiaszintre kerülj, magasabb szinten rezonálj tovább. A hangom rezgése hat a Lelkedre, testedre, személyiségedre. Dalaim nyitják a szívközpontot, finoman oldva a blokkokat, elakadásokat. Hangom hordozza azt az információt, kódrendszert, amely a továbblépésedet, fejlődésedet támogatja.

Választhatod azt a lehetőséget is, hogy hangképzést tanulj nálam. A hangod által teremted a saját világodat. Igaz ez arra, amit a szádon kiejtesz, és igaz arra is, ahogyan kiejted a hangokat! Teremts jól! Megtanítom neked, hogy a saját hangod által hogyan vagy képes a világodat olyanná alakítani, amire mindig is vágytál! A cél elsősorban nem az, hogy énekeseket képezzek, bár van énekes, aki nálam tanul. A cél az, hogy megmutassam neked a saját Teremtő kulcsodat. Hiszen életed forrása te magad vagy! Belőled indul ki minden. Az hogy megtanulsz énekelni, az egy kellemes következmény, mindamellett, hogy életedet képes vagy kiteljesíteni.

Fontos! Ez egy út. Támogatlak téged a változásban, azonban ehhez Te is kellesz! Ha azt várod, hogy majd én oldom meg helyetted a feladataid, akkor mást kell válassz. A Te tapasztalásaid, a Te életed, a Te Felelősséged! A változásnak vagy épp a nem változásnak mindig Te magad vagy a Forrása! Jegyezd meg, hogy a cél rendkívül fontos, de az utazás legalább annyira. Élvezd az alakulásod, transzformálódásod, mert ezek adják a tapasztalásod, a földi létet lényegét. Engedd meg magadnak a fejlődést, a változást!

 

Pin It on Pinterest